torsdag 17 februari 2022

Skogsjobb …

Onsdagsförmiddagen började med härliga OS-medaljer. Skidskyttedamerna imponerade verkligen trots ett tungt favoritskap och grejade guldet. Sedan var det skit att Jonna Sundling inte helt räckte till i den tajta spurten när sprintstafetten avgjordes. Guldet blev "bara" silver.




Efter "svettiga" timmar framför TV:n bar det till skogs. Detta för uppdatering/revidering av en orienteringskarta och samtidigt utsättning av kontroller inför nästa veckas aktiviteter. Traskade omkring i vattensjuka sankmarker och småkuperade höjdpartier. Det gjordes en del överväganden av vad som skulle finnas med på kartan och inte. Det händer trots allt en del genom åren, det var över tio år sedan kartan som togs fram. Kartritaren var den skicklige men numera avlidne Anders Sjögren från Vårgårda. Han gjorde då ett riktigt högklassigt jobb och därför är det inte särskilt krångligt att göra en uppdatering. 

Har alltid beundrat kartritare för deras tålamod, uthållighet och skicklighet. Skulle aldrig själv greja detta. Är egentligen inte heller så lockad av sysslan. Men inför banläggningsuppdrag känns det viktigt att satsa några extra timmar för att ha en hyperaktuell karta.


Det blev mer än tre timmars lufsande i skogen innan mtb-cykeln äntrades för hemfärden. Väl hemma väntade mera OS-koll. Sverige matchade Kanada i hockey och lyckades greja en semifinalplats - härligt!