söndag 20 februari 2022

OS-slut …

Det handlade om både ros och ris för Sverige de två sista OS-dagarna. Usch, usch för hockeylaget och trist när Ebba Andersson bara försvann när ett OS-brons låg så nära tillhands.

Herrarnas curlinglag tog guld. Denna sport som knappast kan sägas vara fartfylld eller kännetecknas av speed och tempo. Däremot korta sekvenser och ögonblick med mycket dramatik och spänning. 

Som åskådare/TV-tittare är det emellanåt en avslappnad tillvaro. Man hinner fixa till fikat, kolla av mejlen eller ringa några samtal medan spelarna överlägger och diskuterar. Det är "skalmanströghet" över tillställningen och man undrar ibland varför time-out finns. Men så plötsligt höjs spänningen under korta ögonblick när stenen sakta rör sig mot boet.




Det som dock var riktigt kul avslutningsdagen var Finlands vinst i herrarnas hockeyfinal. Oj, så spännande! Kan bara ana hur det firas denna afton överallt i de tusen sjöarnas land. Gissar också att man tyckte det var extra skönt att knäppa grannen från öster på näsan ... och det rejält!