lördag 3 september 2022

DM igen …

Idag handlade det om en långt utdragen tävling när Göteborgs DM i medeldistans avverkades vid Kållered. Arrangörerna valde att ha ett startfält på nästan tre timmar. Det var också långt från parkeringsområdet till arenan, närmare två kilometer.


Noterade att lång väntan och långt avstånd utmanade barnfamiljer och det krävdes tröstande och uppmuntrande föräldrar. Nu var de yttre förutsättningarna som tur var perfekta med härligt höstväder och en arena belägen på en härligt grön fotbollsplan. 

Själv njöt jag i solskenet en bra stund efter målgång då Gunilla startade sent i startfältet. 


Terrängen som arrangörerna bjöd på tillhörde inte det mest extrema som finns i Göteborgsområdet. Det var så där lagom kuperat och banorna var också så där lagom utmanande. 

"Gubbvaden" återhämtar sig och är rehabiliterad till så där 90 %, vågar ännu inte riktigt ta ut löpsteget. Snart är det tre veckor sedan sträckningen slog till men som tur är har det ändå gått att delta på tävlingar.


Imorgon väntar ytterligare ett DM med det egna distriktets långdistans som avgörs öster om Tibro. Sprang en och annan gång där under Tibroåren för över 20 år sedan och minnesbilderna är positiva; huvudsakligen öppet och löpvänligt fast med luriga gropområden. Det ska bli kul!