fredag 30 september 2022

Nu är det friskt …



Nordostan låg på och det rejält. Graderna i vattnet var precis tvåsiffriga. Rönnbärsbusken var vindpinad. Detta var förutsättningarna för dagens bad. Det var inte mycket att oja sig över utan det var bara att kasta sig i och kravla sig upp. "Belöningen" blev förmiddagsfika med hett kaffe, med ryggen mot vinden.

Nu är det fler som brukar bada, vi nickar igenkännande och utbyter repliker som ... skönt men kallt nu ... känslan när man kommit upp är obeskrivlig ... jag badar året om ... kallt, nej men friskt ... osv.


Har haft funderingar på hur det skulle bli denna vecka när Gunilla är på ridresa söderut. Vi brukar annars "trigga" varandra så att vi inte missar eller glömmer dagens dopp. Men, men jag har legat i och med pannbensattityd tagit ytterligare några steg närmare 200-målet.


Dagens lunch intogs på restaurang. Som sig bör på en torsdag samlades vi-som-gillar-ärtsoppsbuffé. Det är äldre generationer som möter upp, knappast någon är under 50-55. Det är långbord som gäller och därför kommer man alltid i snack med någon/några. Det brukar vara intressanta saker som ventileras. 

När den sista pannkaksbiten är uppäten konstaterar jag krasst att det tråkigt att alla "världsförbättrare" har fullt upp med annat och inte har tid eller möjlighet att ställa saker och ting tillrätta.


Helgen inleds med nattorientering. Det var ett tag sedan sist då antalet tävlingar i disciplinen drastiskt har minskat av olika skäl. Under dagen gäller det att ladda pannlampan. Jag har inte någon värstingvariant men den kostade en gång i tiden fem-sex lakan. Brukar därför emellanåt fundera på hur mycket varje tillfälle då den används egentligen kostar. 

Nåväl, ikväll bär det av till skogarna söder om Vårgårda. Tävlingen har mästerskapsstatus, DM-tecken står på spel. Vi är åtta från Vänersborgs SK som ställer upp och jag är med råge äldst i gänget. De två äldsta barnbarnen är också med och bägge har chans på topplaceringar i sina respektive klasser.