onsdag 21 september 2022

Dubblering …

Vi hade dubbelroller idag på 3-stads-veteranernas onsdagslöp. Arrangörerna OK Skogsvargarna hade inte funktionärer för att täcka upp tidsregistrering/resultat via MEOS-systemet. Då vi har programvaran som krävs i laptopen erbjöd vi oss att fixa detta. 

Dessutom ville vi naturligtvis delta och därför delade Gunilla och jag på uppgiften. Hon sprang sin bana först och därefter var det min tur.


Det var en strålande vacker höstförmiddag med sol, krispig luft och vindstilla på södra bergskanten av Hunneberg. Dock är terrängen inte den allra trevligaste och kartstandarden var sisådär. Det blev många och ibland långa bommar och en och annan tog-sin-Mats-ur skolan (uttrycket är känt sedan början av 1700-talet. Mats syftar inte på någon enskild pojke, utan uttrycket har sannolikt samband med att namnet förr ofta användes i betydelsen "dumbom", "trög", "dum" eller "tråkig person").




När alla kommit i mål laddade vi direkt upp resultatet på "nätet", väl medvetna om att så gott som alla ivrigt längtar efter att se utfallet på de fyra banorna som stod till buds.

Innan vi lämnade berget gjordes ett stopp vid sjön Grågåsen för dagens bad. Det blev ett kyligt dopp i det järnrika vattnet. Termometern visade 11-12 grader.