fredag 2 september 2022

Lugna dagar …



Under dagarna två har det varit "chilla" på dagsprogrammet. Gårdagen bjöd på härligt väder den första dagen i den första höstmånaden. Ryggan packades med badlakan, lunchbox och liggunderlag. Cykelturen gick till en vindskyddad vänervik. Där tillbringades många timmar med bad men framförallt ryggläge och airpodsen i öronen. Två ljudböcker var uppladdade. "Till minne av en mördare" av Pascal Engman och Johannes Selåker samt "Putins troll" av journalisten Jessikka Aro. Brukar växla mellan en faktabok och en roman. Det kan annars bli lite för mycket av antingen det ena eller det andra. Har gett mig tusan på att försöka förstå något av Rysslands agerande och bevekelsegrunder utifrån krigshandlingarna i Ukraina. Slutsatsen så här långt är: still confused but on a higher level!


Dagen idag handlade om cykeltur, lunch på golfrestaurangen vid Onsjö och så dagens obligatoriska bad. Ytterligare några kapitel avlyssnades om mördare respektive troll innan solen sakta sökte sig under horisonten. Så fort den försvinner känns mycket påtagligt att hösten och kanske höstrusket är i antågande.


Ingen orientering under två dagar!?! ... undrar säkert någon i bekantskapskretsen. Jodå, det blev ett litet kvällspass igår i form av provlöpning på en av sprintbanorna som ska användas vid nästa helgs tävlingsarrangemang.