tisdag 13 september 2022

Valreflektion …

Som väntat kom inget slutresultat av valet under söndagskvällen. Oj, så jämnt det tycks bli mellan de två blocken. Man undrar hur det kan komma sig att det blir så otroligt lika.

Nu börjar stridsdammet som rörts upp den senaste tiden sakta dala ner och man undrar vad det ska sedimentera till. Blir det en fortsättning med more-of-the-same fast med andra aktörer än de gångna fyra åren? 




När man gör en amatörmässig analys av valet så är känslan att flera partier under valkampanjen mer har fokuserat på "taktiserande" än att torgföra sina hjärtefrågor. Man har anpassat argument och retorik utifrån vilka "kompisar" man kan tänkas få och/eller ha nytta av. Det har flörtas åt alla möjliga håll men också avståndstagande har tydligt kommunicerats. Det man inte-vill har fått större utrymme än det man vill!


Gissar att det redan nu på partikanslier, på mediaredaktioner och i forskarvärlden bedrivs ett intensivt arbete och tankeutbyte för att utröna och förstå vad som skett. Det lär nog så småningom delas ut ett antal käftsmällar och smockor!