måndag 5 september 2022

Toppenterräng …

Underbart härlig terräng mötte oss öster om Tibro när DM i långdistans avgjordes. Det var visserligen rejält kuperat bitvis men sikten var god och framkomligheten mycket god. Så härligt med skogsmark som inte är täckt med pinniga områden. Banläggaren hade fixat till fina stråk med massor av vägval. Kolla in kartklippet nedan till höger med gps-spår.



Tibro OK, vår klubbtillhörighet under tio år, levererade som vanligt ett toppenarrangemang. Dock råkade man ut för en fadäs. Vid två kontroller fanns inledningsvis ingen kontrollskärm bara en pinne med kontrollenhet som var svår att se. Under tävlingens gång sattes skärmar på plats men detta skapade orättvisa förhållanden och juryn beslöt att inte dela ut några DM-tecken i några klasser. 





Efter tävlingen drog vi till sjön Örlen där vi badade många gånger under åren vi bodde i Tibro. Trots att vattentempen fortfarande är behaglig hade badbryggorna tagits upp. Det innebar lång vandring ut i vattnet innan några simtag kunde tas.


Innan vi drog hemåt släppte vi av äldsta barnbarnet vid järnvägsstationen i Skövde. Där väntade tåget till Falköping och där tågbyte för att så småningom nå Eksjö och hans "andra" hem på idrottsgymnasiet.