torsdag 15 september 2022

Om bad och back …

Barnbarn #2 har tydligt uttalat målet för i år; dagligt bad i 200 dagar! Rekordet från ifjol, på 150 dagar i sträck, ska alltså överskridas med råge. I år började det i april och i dagarna passeras 150, återstår 50! Nu börjar vattentempen sjunka fast i det salta västerhavet är det fortfarande någorlunda behagligt. 

Gårdagens simtur vid Gustafsberg utanför Uddevalla var skön efter veteranernas sedvanliga onsdagslöp. I det närbelägna matstället "Snäckan" intogs sedan lunch och det var en höjdare, verkligen!




I väntan på det definitiva valresultatet sanerades bilen både ut- som invändigt. Det samlas onekligen en hel del skogsrester och annat bråte både på och i orienterarfordon. Garagegrannen som dagligen putsar och polerar sin svartglänsande BMW brukar kritiskt titta på vår Subaru. Förmodligen riktas också en och annan fördömande blick åt ägarnas håll.

Grannen ifråga tillhör kategorin som alltid ska backa in i garaget. Detta sker omsorgsfullt och med stor försiktighet då porten inte tillhör de bredaste. Har alltid fascinerats om inte förvånats över böjelsen att backa in i garage och på parkeringsplatser. Varför, varför? Verkar mycket opraktiskt när man ska packa in eller plocka ur prylar i bakluckan. OK då, man får en bättre översikt och säkerhet då garaget eller P-platsen lämnas. Som tur är har Subarun både backkamera och varnande sensorer!