söndag 25 september 2022

Morgondimma …




Dimman låg tät under tidig morgontimma då riktningen var inställd på Alingsås. Jag var ensam i bilen då äldsta barnbarnet hade ringt och meddelat "halsont", alltså var det bara för honom att stanna hemma. Vid Koberg började solen tränga sig fram vilket lovade gott inför dagens medeldistanstävling.

Bilradion sprutade ur sig trista meddelanden om tillståndet i världen; kriget i Ukraina ... räntenivåer ... elbrist i vinter och som slutkläm protesterna i Iran med anledning av att Mahsa Amini dödats eftersom hon brutit mot hijablagen. Det är mycket elände nu!


Väl framme i potatisstaden väntade en lång-lång promenad till tävlingsarenan. 700-800 löpare hade mött upp till "Hjortsöndan". Som vanligt när klubben OK Skogshjortarna arrangerar fixade de till en fullgod tävling.


Strax innan kvällsmörkret gjorde entré blev det bad i den allra sydligaste delen av Vänern. Detta tillsammans med barnbarn #2 som är ihärdig och då har man inget annat val än att hänga på. Nu är det bara resten kvar innan 200-målet är uppnått.