söndag 11 september 2022

Valdag idag …



Hängde på låset till vallokalen denna soliga söndag eftersom ett tävlingsarrangemang väntade. Vi var några som ryckte på dörren några minuter före åtta men valförrättarna var obevekliga men ... precis vid åttaslaget slogs portarna upp. Jag var klar först med att ha slickat igen de tre kuverten och fick som först röstande besiktiga valboxen innan den försågs med sigill och mina tre kuvert droppades ned.


Så bar det av till skogs för att kolla av att kontrollerna som sattes ut under gårdagskvällen fortfarande var intakta. Så var det! Tävlingsdeltagarna kom till arenan och så var det hela igång. Vi hade två olika terrängområden för att på så sätt fixa optimala förutsättningar för olika kategorier. Vi hade också fri intervallstart vilket innebar att löparna kunde välja sin starttid. Det var lyckat och uppskattat! 




Pratade med många under tävlingstimmarna och kommentarerna var översvallande vad gäller banorna och arrangemanget. När siste löparen kommit i mål kunde vi totalt räkna in nästan 500 löpare. Då började avvecklingsarbetet. Kontroller plockades in, tält revs, bord fälldes ihop, resultat las ut på nätet osv. Vid 15-tiden var det överstökat!


Jag och Gunilla pustade ut. Det har varit mycket att stå i och ta i. Trots mycket erfarenhet och rutin blir man och känner sig något sliten när det hela är över. Vilken tur att kåren av medarbetare och funktionärer är så pålitliga och lojala.


Kvällen lär bli sen denna valdag. Prognoserna skvallrar om hård kamp mellan blocken och sannolikt blir det inget tydligt utfall när valvakan närmar sig slutet. Vi lär nog få vänta några dagar innan det hela är klart.