tisdag 8 augusti 2023

Återanvändning …

Regniga dagar som förhindrar längre utevistelse eller bärplock passar så bra för att rensa (ut) garderober och andra förvaringsutrymmen. Prylarna är många nuförtiden för olika typer av frilufts- och sportaktiviteter. Genom åren har jag samlat på mig högvis med tröjor, underställ, strumpor och liknande. Allt har inte inköpts utan landat i garderoben i form av priser, reklamprylar och profilkläder. Fortfarande finns exempelvis blågula overaller, väskor och andra tillbehör från tiden som förbundskapten och det är nu närmare 30 år sedan jag hade den rollen. 

Det har bara inte blivit av att slänga funktionsdugliga saker samtidigt som man inte vill gå omkring med plagg märkta med "Tre kronor" eller reklampåtryck typ "Olles brädgård".


Trots mångfalden av framförallt idrottsutrustning måste ändå tillstås att nya inköp görs då nya och smidigare material presenteras. Naturligtvis kittlar också ny design fåfängan. Utbudet är stort och känslan är att det under de senaste åren varit en fullständig explosion vad gäller idrotts- och friluftsprofilerade kläder. Tidigare välkända och exklusiva varumärken har fått konkurrens av alla möjliga uppstickare med aggressiv marknadsföring. Det är lätt att bli hänförd och betagen av nyheter!




Men ibland händer det att man vill återanvända något som sparats och förvarats i gömmorna under många år. Djupt nedtryckt i källarförvaringens hyllplan hittade jag en sliten men mycket praktisk rygga. Den har varit flitigt använd under många år men blev ratad för ett antal år sedan av någon anledning trots att den är så praktisk när man ska få med sig alla prylar till en orienteringstävling. Den har nu tagits till nåder och får vara med tills vidare eller så länge som sömmar och dragkedjor fungerar. Allt behöver inte vara nytt ... undrar vad jag kommer hitta härnäst?