lördag 26 augusti 2023

Förberedelser …



Det känns ovanligt att mitt i den hektiska höstsäsongen inte dra iväg till någon orienteringstävling. Men helgen kommer ändå innehålla mycket orienteringsrelaterade aktiviteter. Det handlar om morgondagens arrangemang Vänersborgsmedeln. Förberedelsearbetet går in i sitt slutskede under lördagen. Det mesta är avklarat men under dagen har de administrativt ansvariga fullt upp med att hantera efteranmälningar, programmera kontrollenheter och säkerställa att all digital teknik fungerar. Borta är tiden med resultattavlor utan istället gäller "liveresultat" där den aktuella ställningen i respektive klass kollas in via smartphonen. Det hela bygger dock på tekniken fungerar.

Ett 50-tal funktionärer kommer att vara igång. Vissa har en uppgift medan andra har flera beting som ska klaras av. Det blir full aktivitet mellan 08.00 till omkring 14.00. Därefter ska allt avvecklas. 


Funktionärsstaben är rutinerad och har hanterat många arrangemang genom åren men det känns extra bra för Gunilla som är tävlingsledare att ha Jesper S. och Anders C. som administrativt ansvariga.

Nu hoppas vi bara att vädergudarna släpper fram solsken och behagliga grader under söndagsförmiddagen.