lördag 12 augusti 2023

Återvändande …

Idag har vi sprungit Ostlöpet, en medeldistanstävling arrangerad av Falköpings AIK. Detta i Sandhem som ligger i Mullsjö kommun. Terrängen var omväxlande och huvudsakligen lättframkomlig även om det fanns en del riktigt branta bergsåsar som skulle passeras. Ovädret "Hans" hade dröjt sig kvar och det regnade mer eller mindre omfattande hela dagen. 
Bra och omväxlande banor och fina arrangemang som vanligt när det handlar om Ostlöpet. Upploppet var tungt typ brant uppför!



Imorgon blir det ytterligare en medeldistans med etiketten "Öka farta ". Ett begrepp som är känt för och associeras med Tidaholm. Tävlingen avgörs på VM-stafettkartan från 1989 då jag var förbundskapten. Då blev det silver i den bitvis kuperade men också lättlöpta terrängen.
Inför det VM:et tillbringades många dagar i Mullsjö som förberedelse. Boendet var förlagt till Friluftshotellet i Mullsjö. En plats där jag genom åren tillbringat många dagar och nätter i samband med kurser, träningsläger och andra aktiviteter. Gillar atmosfären och läget för det anrika hotellet. Därför var det ingen som helst tvekan var vi skulle övernatta denna helg. Stället håller fortfarande hög klass!