måndag 14 augusti 2023

Kittlar inte …



Denna vecka avverkas Veteran-VM i orientering i Kosice, Slovakien. Drygt 2800 gamlingar från 44 nationer deltar. Av dessa är det omkring 300 svenskar. Får en del frågor från vänner och bekanta: varför är inte ni med ... ni springer ju överallt?!?


Själv tilltalas jag inte eller kittlas av olika mästerskapstävlingar för veteraner. I grund och botten tycker jag att VM och liknande ska vara förbehållet yngre generationer.

Lockas mer av och utmanas av tävlingar som avgörs i spännande och annorlunda terrängtyper i olika delar av världen oavsett tävlingens ”status”.

Har tidigare sprungit i den karaktäristiska och bitvis steniga gropterrängen runt Kosice och resmålet lockade inte. Det är det enkla svaret!


Kollar dock in resultatlistor och banor från tävlingarna. Sprintdistansen avgjordes i helgen på mycket löpbetonade banor. Det var inte alls så tekniskt utmanande som det kan vara i sydeuropeiska städer med gammal bebyggelse. Men senare i veckan blir det säkert svårare och tuffare när de 2800 deltagarna drar till skogs.