torsdag 24 augusti 2023

Löp och snack …

Trollhättans SOK bjöd på löpbetonade banor på onsdagens veteranlöp. Detta i ett område med mycket villabebyggelse inklämt mellan skogspartier. Kartan var inte av högsta klass och skapade en del funderingar och huvudbry.




Eftersnacket denna gråmulna förmiddag kretsade bland annat kring SM-tävlingar 1978. Vi var några som var med då som arrangörer av nattmästerskapet samt stafetter för seniorer och juniorer.




Genom en tidigare klubbkompis, Bo Karlsson, testade/prövade vi att datorisera tidtagning, resultat- och speakerservice. Det var lite grann av ett pionjärarbete i den digitala teknikens barndom.  Vi drog oss till minnes att datorn var stor ... och tung ... och krävde mycket el. Den levererades på en lastpall och sladdarna mellan olika enheter var många. Det fungerade i stort men vi hade också ett manuellt backupsystem som säkerhet. 

Sedan dess har utvecklingen gått rasande snabbt och idag har så gott som all administration samt kartritning och banläggning datoriserats.


Innan vi bröt upp ventilerades också motiv/skäl till att ha så kallad "fri minutstart" på tävlingar. Vi konstaterade att det inte är underlättande för en arrangör utan istället en service och "kundanpassad"  åtgärd. En åtgärd som sannolikt är nödvändig för att i framtiden kunna säkra ett stort tävlingsdeltagande i en värld där konkurrensen är stenhård om människors tid och engagemang.