söndag 6 augusti 2023

Vilket drama …

En sporthelg är avverkad både vad gäller eget utövande samt koll av mästerskap på elitnivå och detta via TV och sportradion.




Under dagarna två tävlade vi i den flacka och stenrika terrängen öster om Götene och detta i samma område som Ungdomens 10-Mila. Arrangörerna köpte för många år sedan ett överskottslager med militärtält. Dessa utnyttjas/uthyres årligen vid U-10-Mila.

Före, under och efter dessa löp var vi "uppkopplade" för att kolla/lyssna på World Cup i orientering samt damernas VM-fotboll. Vi övernattade på Flämslätts stifts- och kursgård i Lerdala. I det lilla samhället passerade vi statyn med ortens välkände son skidåkaren Marcus Hellner.


Tove Alexandersson imponerade enormt och segrade i både medel- som långdistansen. Hon är mer än otrolig men mest dramatiskt under söndagen var det ändå att följa Sveriges åttondelsfinal mot USA i VM-fotbollen. Jösses så dramatiskt/spänningsfyllt/gastkramande det var med den avgörande strafförlängningen. Sverige gick vidare med minsta möjliga marginal - Wow!!!