torsdag 31 augusti 2023

En extra tankevända …

Det bjöds på mycket ”grönt” och svårframkomligt söder om sjön Trehörningen när OK Flundrehof arrangerade veteranlöp under onsdagsförmiddagen. Kartan gav ett besked om detta men banläggaren kände sig också manad att komma med ett tillägg:  ... många områden har slyat igen mycket under sommaren!

Det var risigt, pinnigt och bushigt men det fanns möjligheter att undvika det värsta genom att ta rejäla runt-om-vägval på stigar. 




Efter loppet var det många av de drygt 80 startande som passade på att höstbada och njuta av fika med eftersnack i skönt väder.




Eftersnacket kretsade (som vanligt) kring många saker men mest upphissade ögonbryn och frustration noterades när samtalet kom in på "terrängkännedom" när det gäller tävlingsklasserna ... är det OK att tävla i en för löparen välbekant "terränglåda" ... är det OK om kartritaren eller den som reviderat en karta deltar i en tävlingklass på densamma? 

Meningarna var delade och gränsdragningen svår! Efter hur många terrängbesök blir man exempelvis "välbekant" med ett terrängområde?

Slutsatsen och konklusionen blev att uppmaningen till den enskilde är att göra en extra tankevända ifall man känner på sig att vara i "gränslandet" eller "gråzonen" och då avstå tävlingsklass och istället välja så kallad "öppen bana". Detta inte minst för att slippa att få en trist stämpel eller etikett på sig.