torsdag 18 augusti 2022

Bärtider …

3-stads-veteranernas onsdagsorientering genomfördes på Gustafsberg vid den södra infarten till Uddevalla. Det är ett klassiskt ställe. För 200 år sedan började komma överklassen till Gustafsberg för att bada tångbad, dricka brunn och roa sig i Societetssalongen. Idag är det gamla varmbadhuset vandrarhem. Dåtidens kändisar stod i kö för att besöka stället – badorten som alla ville resa till. Flera av husen byggdes som gästhus för de celebra sommargästerna och flertalet står fortfarande kvar.




Bland dessa byggnader, gräsytor och parkområden bjöds veteranerna på en förlängd sprinttävling. Det var av tyckanden som snappades upp så där lagom roligt. Det handlade till allra största delen om terränglöpning utan snitselband. Det var synnerligen lättorienterat. De flesta vill ha lite mer och något fler orienteringsmoment. 

Bönerna kommer att bli hörda då nästa veckas arrangemang bjuder på utmanande banor i den detaljrika skogen vid Vänerns sydvästra kant. Jag och Gunilla svarar då för arrangemanget i nära anslutning till Ursands Resort & Camping.


Efter snabblöpet igår väntade dock ett underbart bad i salta böljor. Man förstår varför många genom åren sökt sig till det anrika badstället.


Längtan till att vara i skogen uppfylldes framåt kvällen. Blåbären tycks vara ännu fler och mycket större än för ett par veckor sedan. Alltså blev det en plockartur och skörden blev god, i dubbel bemärkelse. Vi konstaterade också att lingonen börjar mogna så nu vet vi vad som väntar.