söndag 28 augusti 2022

DM på gång …

Det blev en tuff medeldistans när DM för Västergötland avgjordes vid Askeröd hembygdsgård en knapp mil sydväst om Trollhättan. Terrängen är brutalt kuperad men det finns också flacka och lättlöpta partier mellan bergsknallarna. Grannklubben TSOK arrangerade och de levererade som vanligt en toppentävling.


Dock suckades det en del från några äldre damer som tyckte att deras mästerskapsbana var lite för enkel och föga utmanande. Orienteringsförbundet har en uttalad ambition att det inte ska vara någon skillnad herrar och damer vad gäller svårighetsgrad för de olika klasserna. Men steget från sagt till gjort är ofta stort. Kolla in nedanstående två kartklipp från samma åkdersklass, den övre är damernas bana och den undre herrarnas. Den initierade upptäcker direkt den stora skillnaden. 





Det ryktades om att damerna skulle uttrycka sitt missnöje till arrangörerna men så hördes någon elak tunga säga: ni ska kanske vara glada att ni slapp klättra i sten och moras! Dock morrades det en del och visst kunde man höra något i stil med:


Tanterna demonstrerar, tanterna har fått nog

Tanterna vill ha det knepigt när man är i någons skog ...