torsdag 25 augusti 2022

Blågult …

Gårdagen uppfyllde med råge allt som krävs för att leva upp till epitetet en-underbar-sensommardag. Himlen var kanonblå, solen var gulare än vanligt och Vänern låg spegelblank. Vid Grönviks gästhamn nordväst om Vänersborg mötte ett 80-tal veteraner upp för sedvanlig onsdagsorientering. Jag och Gunilla "roddade" arrangemanget och allt fungerade efter ritningarna. Vi testade med att ha resultatlistor "live" så att deltagarna kunde kolla dagens utfall på de fem banorna. Vanligtvis brukar resultaten visas på en bildskärm men nu är denna förhoppningsvis bortrationaliserad. Tack, tack till all teknik som underlättar och förenklar!


När siste löparen kom i mål bar det direkt till skogs igen. SI-enheterna plockades in och kvar i skogen fanns till slut bara de orange-vita skärmarna. Enheterna hämtades upp av grannklubben Trollhättans SOK som arrangerar en dubbeltävling kommande helg. De har ett tufft beting med DM i medeldistans på lördag och stafett på söndag. Speciellt den senare tävlingen kräver mycket förberedelser och ställtid.


Vi hann med att klämma in och bocka av dagens obligatoriska bad och nu har äntligen vattentemperaturen i Vänern blivit behaglig. 

Framåt kvällen väntade ett planeringsmöte inför tävlingsarrangemanget om två veckor. Det handlade om avstämning med banläggarna om både små och stora saker. Sammanträden genererar oftast saker som ska/måste göras och verkställas. Så också gårdagens möte vilket formar dagen idag, det blir några timmars skogsvistelse med revidering/uppdatering av tävlingskartan. Bra tillfälle att då också kolla in  statusen på lingonen. Vi har hunnit med att fixa till några syltburkar men en årsförbrukning kräver betydligt mer.



Den vackert blågula dagen var också en påminnare om Ukraina och deras självständighetsdag. Det var också precis sex månader sedan landet ockuperades. Många tankar gick till befolkningen som plågas, avrättas, förnedras och utsätts för massmord och blodbad. Måtte vansinnet få ett slut!