lördag 20 augusti 2022

Vaden obstruerar …

Muskeln Soleus spökar och jävlas sedan några dagar tillbaka. Det är en del av den djupa vadmuskeln. Den har sitt ursprung vid vadbenets och skenbenets övre del samt fäster vid hälsenan i hälbenet. Dess funktion är att sträcka i vristled. När den överansträngs av någon anledning får man "gubbvad". Det funkar att gå som vanligt men aj, aj när man tar löpsteg. Sådan är tillvaron nu vilket innebär begränsad hastighet på orienteringslöpen. Igår och idag har en medeldistans och en sprint avverkats med arenan belägen i Angered norr om Göteborg.




Härligt väder, finfina banor och bra arrangemang. Jag brukar predika för barnbarn och deras jämnåriga klubbkompisar att i orienteringssammanhang är rätt-riktning-viktigare-än-hög-fart. Fick själv bekräftelse och förstärkning av denna tes på dagens sprint. Missade inte en endaste av banans 19 kontroller och trots en linkande framfart var marginalen liten till vinnaren.

Imorgon väntar en långdistans och det ska bli intressant att se om Soleus hunnit återhämta sig något över natten och är mera samarbetsvillig än igår och idag.