tisdag 9 augusti 2022

Skogsarbete …

Nu så här några dagar in i augusti återgår det mesta sakta men säkert till någon form av normaltillstånd. Semestrarna är slut, det märks genom ökad trafik på gatan i tidig morgontimma. Som pensionär är det dock ungefär som vanligt, ena dagen är det si och den andra likadant! Efter sommaruppehållet rullar dock kommande vecka veteranorienteringarna igång. Så det är bara att blocka onsdagar och/eller torsdagar i kalendern.


Men ... kommande tävlingsarrangemang i den egna klubben kräver arbetstimmar. Under gårdagen handlade det om uppdatering av sprintkartan som ska användas. Det händer ständigt saker i bostadskvarter och villaområden. Någon husägare river ner ett staket och någon annan bygger ett nytt uthus. Buskage rensas bort och nya rabatter etableras. Förmodligen får man räkna med att göra ytterligare några kartjusteringar innan tävlingen går av stapeln.




Det blir ytterligare några tillfällen med kartrevidering. Terrängen runt Skidstugan i Vänersborg är ständigt föremål för justeringar typ nya hyggen och röjning av bushiga partier. Förändringar som är nödvändiga att redovisa på tävlingskartan för att skapa sportsliga förutsättningar.

Ännu har inte mygg, knott och älgflugor ockuperat skogarna och det underlättar vistelsen bland granar, tallar och sankmarker.