fredag 5 augusti 2022

Oj vilka mängder …

Igår och idag har blåbär varit i fokus och många timmar har spenderats för plockning, rensning och tillredning. Utbudet är stort, oj så mycket bär naturen levererar detta år. Man kan bara inte låta bli att fylla bunke efter bunke. Större delen av skörden hamnar i frysen men under gårdagen omvandlades huvuddelen till sylt.




Det sägs att blåbär är små hälsobomber fullproppade med antioxidanter, som håller hjärtat friskt, hjärnan skärpt, immunförsvaret i topp och synen skarp. Alltså, ett bär som bör vara särskilt lämpligt för orienterare. Bara att hoppas att det är så!


Gårdagens rensning och tillredning genomfördes parallellt med TV-koll. Det var en dramatisk långdistanstävling i Estland som följdes under hela eftermiddagen. Oj vilka omkastningar det blev och spänningen var hög nästan varenda minut. Till slut blev det herrvinst till Sverige men "bara" silver till Tove. Enligt egen utsaga hade hon inte varit tillräckligt fokuserad och det straffade sig direkt - det känner man igen!


Helgen ska nu tillbringas i Ulricehamn och två tävlingar står på programmet, en medel- och en långdistans. Höstsäsongen har kick-off!