fredag 19 augusti 2022

Lära om, lära av och lära nytt …

Många, många blev timmarna i skogen under gårdagen. Först utsättning av kontrollmarkeringar inför nästa onsdags veteranarrangemang. Det ska också samordnas med en kvällsaktivitet på tisdagskvällen för alla som inte har pensionärsstämpel så det blir en tvådagarsaktivitet.

Efter att kontrollerna förhoppningsvis placerats på rätt plats attackerades blåbärsriset. Man kan bara inte låta bli att ännu en gång gå loss med plockaren bland mängderna av de eftertraktade bären. Husbevot är redan tillfredsställt så därför ska gårdagens skörd efter önskemål levereras till yngsta sonen med familj.




I den egna klubben finns det få "veteraner" och därför faller det på min och Gunillas lott att fixa till 3-stads-veteranernas onsdagsaktivitet. Det handlar om ett vår- och ett höstarrangemang. Det är en hel del saker som ska planeras och fixas till. Oväntade saker inträffar emellanåt som kräver några extra timmars arbete. Igår visade det sig att skogsbruket förändrat kartbilden. Alltså, gällde det att revidera/uppdatera kartan samt justera bansträckningar och välja andra kontrollpunkter än vad som ursprungligen var tänkt.

Det var i första hand nya röjningar och traktorstigar som var nödvändiga att komplettera kartan med.


Under kvällen blev det några timmar framför datorn med att dels uppdatera kartan och sedan skapa underlagen till de fem banorna. Dessa ska publiceras på "webben" under söndagskvällen så att presumtiva deltagare kan ladda ner och printa ut kartor.


Konstaterar att den tekniska utvecklingen och framför allt datastödet möjliggör och underlättar mycket men ... handhavandet kräver kunskaper och insikter. Det går inte att förlita sig på tidigare kunnande. Alltså är det bara att ta på sig tischan med uppmaningen: