tisdag 2 augusti 2022

Reflektion bland blåbär …

Årets första blåbärsskörd på fem liter plockades igår. Det finns en hel del i närområdet. Skönt att gå omkring och svepa med plockaren, avslappnat och avkopplande. Det blir alltid en stund att reflektera och begrunda när man är i blåbärsskogen




En tillbakablick på O-ringen passade bra med några dagars perspektiv. Med reservation för att minnet kanske sviker så måste ändå årets upplaga betraktas som en av de sammantaget bästa och då är urvalet ett 40-tal arrangemang från premiärdeltagandet år 1968. Omdömet baseras på tre saker:


- En mycket välarrangerad och kompakt tävling, inga långa transporter utan cykeln kunde användas till arenorna flera dagar. Den flacka men orienteringskrävande terrängen var en kul utmaning. Ett plus för "vilodagen" då det passade alldeles förträffligt bra att kolla in Uppsala.


- Boendet i hyrd villa tre generationer tillsammans med äldsta barnfamiljen och familjen Sahlén från Skövde var en höjdare. Stora utrymmen, utomhuspool och härligt "umgåsande" runt frukost- och middagsbordet.


- En hel vecka med underbart sommarväder. Det regnade visserligen rejält några timmar den andra tävlingsdagen men då hade vi sen start och nederbörden störde inte alls. Det kan inte bli så mycket bättre.




Många tankar och tack riktas till alla funktionärer som slet hårt och mycket. Då vi bodde alldeles i närheten av den tredje etappen kunde vi följa förberedelser och efterarbetet. Som flitiga bin såg vi de gultröjade från arla morgonstund till sent på kvällen. De kan nu slå sig för bröstet och pusta ut - de levererade ett toppenarrangemang!