fredag 19 maj 2023

Annorlunda var det …

En ovanlig orientering väntade denna klämfredag. Äldsta och nästäldsta barnbarnet utmanade oss på PREO alltså precisionsorientering. Detta i stenlandskapet strax utanför Lysekil. 

Det blev också ovanliga förberedelser; inga fotleder behövde tejpas, frukost kunde intas utan en tanke på starttiden och ingen väska behövde packas med ombyte och dubbskor. 




Banan mätte knappt halvkilometern med 20 kontroller vars exakta position skulle avgöras/bestämmas. Inte helt lätt ska sägas! 

Tystnad ska råda på stigen där banan sträcker fram så att ingen blir störd. Världseliten på PREO-disciplinen fanns på plats tillsammans med oss noviser. Har testat varianten tidigare men det var för över ett decennium sedan. Förändringar har skett och på dagens evenemang testades ett elektroniskt "stämplingssystem".




Vi traskade igenom banan, djupt koncentrerade, på dryga timmen och efter målgång registrerades våra brickor men ... något resultat presenterades inte och därför var det svårt att ge ett svar på frågan hur-gick-det? Så är det tydligen varje gång, man får hålla sig till tåls framåt kvällen. Spänningen är därför stor bland farföräldrar och barnbarn om vem som blev bäst i gänget. Återkommer imorgon om detta!