tisdag 2 maj 2023

Fullmatad helg …

Tredje orienteringen den gångna helgen avverkades under måndagen i terrängen vid Rydboholm sydväst om Borås. Blött, blött var det i sankmarkerna och graderna var 6-7 så där. Ingen sol och ingen blå himmel ... var är våren?




Fyra barnbarn och föräldrar var på plats tillsammans med ytterligare närmare 600 deltagare. Helbra arrangemang där Rydboholms SK fixade till fina banor och en trevlig inramning med nära-till-allt. 

De senaste helgernas västgötatävlingarna har verkligen hållit hög standard. Man återvänder gärna när nästa arrangemang står till buds.


Eftersnacket på arenan handlade mycket om söndagens TV-sändning från World Cup. Konstaterades att det numera är hög klass och man kan inte heller klaga på antalet TV-bevakade evenemang de senaste åren. Det skapar en attraktivitet och ett intresse att kolla in skogssporten men ... det genererar knappast nya utövare. Alltså, mera publicitet leder uppenbarligen inte med automatik till att fler testar och prövar på. 

Detta är inte så överraskande. En mediaspektakulär idrott som exempelvis skidskytte med massor av TV-timmar har inte lett till större startfält på tävlingar eller fler utövare. 

Det krävs ytterligare och andra insatser/initiativ då konkurrensen om människors/familjers tid och engagemang är minst sagt stenhård idag!