onsdag 3 maj 2023

Hundsnack …



Nästan 100 deltagare mötte upp på 3-stads-veteranernas sedvanliga onsdagsorientering. Det bjöds på ett terrängområde som sällan utnyttjas för orienteringsändamål med bansträckningar där torvbrytning bedrivits en gång i tiden. 

En första hastig blick på kartan gav intrycket att det var relativt lätt men ... det gällde att ha extra skärpa och koll på läget då kartan inte var av högsta klass.




Vädret var vårskönt ... sol, blå himmel, 13-14 grader och ingen blåst. Det blev därför ett extra långt eftersnack med fika. På tapeten denna dag: fördelar respektive nackdelar med att ha hund. Själv intog jag en lyssnande position, har bara erfarenheten av att inte ha en fyrbent vän. 

Fick dock ta del av övervägande negativa reflektioner när några vittnade om hur det var när hunden kom in i familjen, roligt och spännande den första tiden men sedan ... pust och stön.

Det blev mycket uppenbart att man måste ha gott om tid, mycket tålamod och beredd att göra olika uppoffringar om man nu står i begrepp att skaffa en jycke. Därför ... är det inte aktuellt med någon vovve!