fredag 5 maj 2023

Återbesök …

Inklämt mellan Högsbohöjd och Västra Frölunda i Göteborg finns ett kuperat och detaljrikt skogsområde. Mitt i detta ligger idrottscentrat Ruddalen. Där var det igår veteranorientering och vi var på plats tillsammans med ett 100-tal andra.

Första gången jag var i området var för typ 60 år sedan. Som ung tonåring bodde jag en tid på Högsbohöjd beläget i nordöstra delen av nedanstående karta. På den lilla sjön med namnet Torpadammen var det en hel del skridskoåkning när det begav sig. Drar mig till minnes att det också var en del lek i den omkringliggande skogen och några gånger blev det vandring till sjön i sydväst med namnet "Slottsbergs Mosse" Dock handlade det då aldrig om orientering. 




Genom åren har det varit en del orientering vid Ruddalen men det var för några år sedan. Därför kul att delta i gårdagens lopp då terrängen är utmanande på olika sätt. Det är dels kuperat (kolla banans höjdprofil på kartan) men också mycket kartläsningskrävande. 

Konstaterade att området utnyttjas mycket för olika ftiluftsaktiviteter. Massor av stigar drog fram överallt men alla fanns inte redovisade på kartan. Alltså fick man förlita sig på andra terrängdetaljer.

Konstaterade också att huvuddelen av Göteborgs veteraner är "early birds ". Man är tidigt på plats och drar snabbt iväg efter genomfört lopp. Kvar blir vi några "utsocknes" som eftersnackar och sörplar i oss kaffedropparna.