tisdag 16 maj 2023

Tjejlopp i fokus …

Gårdagen präglades av tjejloppet Vårruset. Det började redan på förmiddagen med packning av omkring 350 matkassar. Innehållet ska konsumeras av olika grupperingar efter loppet.




Framåt eftermiddagen bemannades olika funktioner. Det är mycket som ska fungera för att ta emot de omkring 3000 deltagarna. Själv inledde jag som parkeringsvakt och det fungerade ovanligt smidigt detta år. 

Därefter vidtog förberedelser inför passagen av en strategisk rondell som påverkar loppet och trafiken med avspärrningar och omledning av trafiken. Har i flera år haft denna uppgift så rutinen är klar.

Det är lika spännande varje år vad gäller hur många utskällningar man ska ta emot. Det är alltid en del som har synpunkter typ "hur fan kan ni stänga av stan" ... "jag ska anmäla er för det här" ... "hur ska jag nu komma hem" ... "nu blir jag försenad av ett jäkla tjejlopp". Tidigare år har polisen bistått vid rondellen och drar mig till minnes att dessa också fick ta emot sin beskärda del av ilska. De senaste åren har dock polismyndigheten ägnat sig åt viktigare saker än att övervaka trafikrondeller.

Igår var det lugnt och fint och tanken for genom huvudet att i år skulle alla trafikanter vara förstående och tålmodiga. Men, men bara några minuter innan avspärrningarna släpptes då de sista passerade dök han upp. En medelålders man i sitt välputsade fordon ojade sig över denna "skandal" ...  "jag ska minsann kontakta media" ... "nuförtiden kan man tydligen ta sig vilka friheter man vill"!




Sammantaget blev det ett mycket lyckat arrangemang trots att regnet hängde i luften. Det mesta fungerade smidigt och stämningen vid målplatsen efter loppet var hög. Många dröjde sig kvar länge och njöt av matkassens innehåll eller roade sig med sponsorernas pristävlingar.





Så återstod bara att packa ihop allt, städa upp och bocka av "Vårruset 2023". Mångas ideella arbetsinsatser har ytterligare ett år genererat pengar till verksamheten ... skogssporten kan levandehållas ytterligare ett år!