lördag 20 maj 2023

Nästbäst …

Vid fredagens PREO-orientering visade resultatlistan att äldsta barnbarnet vann familjeuppgörelsen. Han fick placeringen 18 bland de knappt 50 deltagarna i A-klassen. Detta med 14 av de 20 kontrollerna med rätt placering. Själv hade jag också 14 rätt men var inte lika skicklig/snabb som Liam och övriga med 14 rätt i den utslagsgivande tidskontrollen och placeringen blev då 22. Det hade varit kul att kunna gå banan i efterhand och då kunna kolla in vilka kontroller som inte blev rätt. Vissa var klart kluriga!

Med lite distans till tävlingen kan konstateras den ovana vi noviser hade. De rutinerade ägnade betydligt mer tid vid respektive kontroll och gick fram och tillbaka på stigen för att kunna se kontrollerna från olika riktningar/perspektiv . En annan lärdom var att tyda och ägna tid åt att kolla kontrollbeskrivningen mycket noggrant.

Rent fysiskt var det ingen ansträngning. Banan mätte knappt 500 meter och man rörde sig mycket långsamt längs stråket. Alltså ingen hög puls och intensiv andhämtning som vid fotorientering. Överhuvudtaget är likheterna med vanlig orientering mycket små. Dock kräver PREO-varianten mycket fokus och koncentration.

Fick frågan: blir det PREO-deltagande i framtiden … Ja, kanske en och annan gång men knappast mer!