lördag 13 maj 2023

Badpremiär …

Igår var det premiärbad eller rättare sagt dopp i hav eller sjö. När graderna var över 20 och solen het fanns ingen tvekan om att känna på Vänerns böljor. Det blev en sen premiär i år, vädret och lusten har inte varit på topp precis. 

De senaste tre åren utmanandes vi av barnbarn #2 att bada 100, 150 respektive 200 dagar i ett sträck. Det lyckades vi med de två första åren men förra året nådde vi inte 200, bara nästan. Detta år har ingen liknande utmaning proklamerats men med stor sannolikhet blir det dagliga bad.




Igår valde vi att gå i vattnet på en fin plats fast en stenig sådan. Man grejar inte att gå i om det saknas badskor. Det blev inte många simtag utan ett klassiskt dopp - ett friskt sådant! Efteråt var det bara så skönt att sitta på en sten i vattenbrynet och fundera över lördagen: 

idag väntar koll av Göteborgsvarvet med tre av barnbarnen. Martin och Anni ska springa och vi ska heja på. Sedan väntar fotbollsmatch, Häcken mot Degerfors på Bravida arena. Jag och två barnbarn ska stå mitt i Häckenklacken - det blir en upplevelse!

Under sen kvällstimma väntar så finalen i Eurovision. En innehållsrik dag dock utan orientering men det får anstå till morgondagen.