onsdag 24 maj 2023

Tur med vädret …

Kanonfint väder denna onsdag och det passade bra när det vankades veteranorientering sydost om Trollhättan. Detta vid hembygdsgården Björkås. Över 100 löpare från 3-stads-området mötte upp, rekord för säsongen!




Det var huvudsakligen flack och lättlöpt terräng men det gällde att vara uppmärksam och observant. Tappade tid till en kontroll i slutet på banan. GPS-spåret visar att jag förmodligen passerade kontrollställningen på bara 8-10 meter sådär. Hade bara någon annan löpare funnits vid kontrollen hade det inte blivit en minuts bom. 

Tycker mig ana en tendens till att kontroller allt oftare av banläggare sticks ner djupt i vegetationen och/eller placeras undanskymt. Har varit med om detta ett antal gånger denna vår. Vet inte om detta är en ny uppmaning vid banläggarkurser eller en förändring i anvisningarna.


Eftersnacket idag handlade om den nyss avslutade ungdomsserien för 3-stads-klubbarna. Deltagarantalet har minskat och inte återhämtat sig efter pandemiåren. En utveckling som på sikt är oroväckande ... även orienteringsklubbar måste leva upp till devisen "skaffa och behålla medlemmar/utövare" om de inte ska förtvina.

Har själv en fundering om tisdagskvällar är det optimala tävlingstillfället. Noterar att barn- och ungdomsfamiljer nuförtiden har tajta kalendrar med långa arbets- och veckodagar samt andra engagemang som ska/måste hinnas med. Undrar om inte dessa ungdomstävlingar bör förläggas till helger i framtiden?!?