tisdag 30 maj 2023

Gym och dokusåpa …

Som vanligt blev det ett gymbesök under gårdagen. På programmet ett spinningpass samt core-träning. Noterar att det nu är betydligt glesare i träningslokaler, på löpband och andra redskap. Det märks att flertalet nu föredrar annan aktivitet och det förmodligen utomhus. Visst är det skönt att exempelvis ta cykelturer utomhus men är man ute efter ett riktigt svettdrivande pass görs detta bäst på spinningcykeln. Dessutom har man då en "slavdrivare" som manar på och peppar.


Efteråt blir det alltid en stunds återhämtning på någon bänk i omklädningsrummet. Emellanåt deltar man själv i något samtal och stundom "överhör" man andras utläggningar, konstateranden och framstötar. Många konstateranden avslutas med slutsatsen det-var-bättre-förr!

Jag brukar då och då lite försynt (hmmm) komma med inspelet det-beror-kanske-på-dåligt-minne. Detta brukar inte vara så populärt och triggar igång en flodvåg av ytterligare argument/exempel/bevis på att gårdagen sannerligen var att föredra.




Måndagskvällar har den senaste månaden avsatts för att kolla in "Gift vid första ögonkastet", en dokusåpa i SVT av alla kanaler. Paren möts för första gången vid vigseln och man följer sedan de nygifta under deras första tid som äkta makar. Efter fyra veckor får paren besluta om de vill fortsätta vara gifta eller inte. 

Vet egentligen inte varför vi följer programmet. Med 47 års äktenskapserfarenhet kanske man kan uttala sig lite förnumstigt om hur det egentligen är och då kunna avgöra vilken relation som kanske överlever. Men det är inte helt lätt, det blir ett och annat tvärkast som förändrar spelplanen. 

Trots ihopmatching efter alla konstens regler förvånar det mig att respektive par inte har ett tydligt gemensamt intresse, ett engagemang för något eller en syssla som förenar. Det ska bli intressant att följa fortsättningen.


Min egen relationstes har jag snott från filosofen Martin Buber. Han sa ungefär så här ett-starkt-jag-och-ett-starkt-du-ger-ett-starkt-vi! Nu får vi se om detta också gäller för de fyra aktuella TV-paren.