onsdag 31 maj 2023

Innehållsrik dag …

När tisdagsmorgonens bassänglängder var avklarade i Vattenpalatset väntade sanering och rengöring. Det handlade om en mera omfattande vårstädning av bostaden typ avfrostning av frysen, rensning av garderoben och dammsugning av svårtillgängliga utrymmen.

Det var skönt, riktigt skönt när det hela var avklarat och bra insatser kräver någon form av belöning. Goda prestationer ska som alltid uppmuntras och uppmärksammas!

Vi valde att åka till gården Måröd mellan Ljungskile och Lilla Edet. Där väntade den andra etappen av OK Gipens "Femdagars på hemmaplan" vilket fungerade bra som en dunk på ryggen för väl utfört städarbete!




Försommarkvällen var skön med över 20 grader, terrängen rejält kuperad och banorna var lagda så att uppförsbackarna blev många. Blåbärsriset är frodigt nu och bitvis handlade det om 4-5 decimeters höjd och då blir det garanterat både svår- som tunglöpt.

Parallellt med den andra etappen genomfördes deltävling 1 av "Mitt i Prick i Väst"; orientering och skytte i kombination. Orienteringsskytte är en mångkamp som funnits i många år. Sporten är i första hand en civil mångkamp med delgrenarna skjutning, punktorientering samt fri orientering. Vid gårdagens tävling var dock momentet punktorientering borttaget.


Vi avslutade kvällen nedsjunkna i TV-soffan för att kolla på "En kväll för Marie Fredriksson". Det var ett hyllningsprogram och en tillbakablick på hennes liv och karriär, en konsert där artistvänner tolkade och framförde hennes musik och då bland annat låtarna "Ännu doftar kärlek", "Efter stormen" och "Listen to Your Heart" - det var häftigt! Hennes röst och musik griper tag!